18 Ocak 2011 Salı

home office çalışmak istiyorum ama NASIL?

Kendi bilişim projemizi yaptırmak için yazılımcı ararken çok zorlanmıştık. Böyle bir çevremiz de olmadığı için tamamen el yordamıyla yazılımcılar arayıp projemizi anlatmaya ve ilgilenip ilgilenmediklerini sormaya başlamıştım. Kimisi ilgilenmiş ama bizim beklediğimiz bütçeyi aşmıştı, kimisi bizden çok detaylı proje planı istemişti ki biz daha o detayı hayal edemiyorduk, kimi de cesaret edememişti. Sonunda elance.com diye bir sanal platforma ulaştık. Oraya herkes kendi projelerini giriyor, sistemde kayıtlı olan tüm yazılımcılar da eğer proje ile ilgilenirlerse teklif veriyorlardı. Bu platform sayesinde Hindistandan, rusyadan, avusturyadan, Amerika'dan bir çok yazılımcı ile yazıştık ve sordukları sorulara cevap verdik. Sonunda bizi en etkileyen yazılımcı ile çalışmaya karar verdik. Sistem çok sağlıklı çalışıyordu, siz projenizi dilediğiniz milestone'lara ayırıyor ve o milestonelar gerçekleştikçe paranızı elance üzerinden ödüyordunuz. ve en güzeli beraber çalıştığınız yazılımcı veya şirkete puan veriyordunuz ki bu puanlar onların bir başka projeyi alabilmesi için çok önem teşkil ediyordu. Böyle bir havuza ulaşabilmek çok hoşumuza gitmişti. 

Geçen hafta böyle bir platformun Türk versiyonuna rastaldım. http://www.uzmankirala.com/ Yeni yeni üyelerini topluyor. ama önünün çok açık olacağına inancım sonsuz. Çünkü hem proje sahibine faydalı hem de projeyi gerçekleştirebilecek donanıma sahip kişilere. Proje veren olarak hemen üye girişimi yaptım, bir süre sonra herhangi bir konuda proje yapabilir hale gelince de proje gerçekleştiren olarak da kayıt açacağım. Belli mi olur, belki bende evden para kazanabilirim :) Hatta şu an aklıma süper bir fikir bile geldi. Hemen aksiyona geçeceğim :))))

Bu tarz platformların artmasıyla görüyoruz ki çalışma koşulları değişiyor. Önümüzdeki günlerde herkes kendi becerisiyle evden iş bulup, parasını kazanabilir hale gelecek. Bizler de kendimizi bu yönteme acilen hazırlamalıyız..


Hiç yorum yok: