31 Ekim 2011 Pazartesi

Van için Rock 'daydık :))



Dün Van'daki depremzedelere yardım amacıyla gerçekleşen 'Van için Rock' konserindeydik. 40 muhteşem grubun yer aldığı konserde yaklaşık 500bin TL ve 4 kamyon yardım malzemesi toplandı. 13bin adet bilet satıldı, bilet kalmadığı için gelemeyenler de Tv'den canlı canlı seyretti..

Bu konsere tepki ile yaklaşanlar da oldu. Anlam vermediler ve hemen suçlamaya başladılar. Ama onların atladığı 2 şey oldu: Birincisi müzik sadece eğlence değildir. Müzik bir ifade şeklidir. Sevincin kadar üzüntünü, acını, hayal kırıklığını, isyanını ifade edebildiğin, hislerini dolu dolu yaşayabildiğin bir araçtır. Ki zaten insanlar en büyük acılarını yaşadıklarında da iç güdüsel olarak ağıt yakmazlar mı? Rock müzik de kimi zaman bir isyandır. Haksızlığa, açlığa, yoksulluğa, çaresizliğe değinen bir haykırış..
İkinci önemli şey ise sonucudur. İster takdir görsün ister eleştirilsin bu konser sayesinde yaklaşık 500bin TL toplandı. Bilet paraları, içerde yediğimiz içtiğimiz şeylerin parası, gönderilen sms'ler sayesinde oldu bu. Peki bu para başka şekilde toplanamaz mıydı? Toplanabilirdi belki ama bu kadar hızlı olabilir miydi tartışılır. Varsın çoğu katılımcı yardım amacıyla gelmemiş olsun. Sonuçta ister istemez onların da finansal katkıları olmadı mı?

Bazen birşeylere tepki vermeden önce sonucunu düşünmekte fayda var. Eğer alternatif bir yöntem öneremiyorsan eleştirmeyeceksin de!. Önyargılı olmayacaksın!. Daha iyi bir fikrin varsa al aksiyonunu. Merak etme biz seni eleştirmeyiz, eğer fayda yaratacaksan destek oluruz..

Hiç yorum yok: