26 Temmuz 2010 Pazartesi

30 yaşını doldurmuş bir kadından Allah'a..

bunu buraya yazmam biraz enteresan olabilir. Ama hayatımda ilk defa sana da yazarak teşekkür etmek, şükretmek istedim..

Aramızda özel bir bağ olduğunu düşünüyorum. Gerçi bütün kullarınla vardır ama bir birey olarak bunu bu kadar özel hissetmek çok güzel.. Her anımda yanımda olduğunu bilmek çok keyifli. Bazen kötü şeyler yaparken de utanmamın sebebi de bu zaten :)) yanımda olduğunu hep hissediyorum çünkü..

Bu zamana kadar

30 yaşını doldurmuş bir kadından ailesine ve arkadaşlarına...

ne çabuk geçti yıllar, ne çabuk büyüdük.. Daha kardeşimin doğduğu günü hatırlıyorum dün gibi.. ananemin bahçesinde oynadığım oyunları, anaokuluna, ilkokula başladığım ilk günleri, yaz tatillerini, annem çalışıyorken ona süpriz yapmak için evde toz aldığım ve vazoları kırıp selebant ile yapıştırdığım günleri, babam pazara giderken ona sipariş verdiğim düdüklü şekerleri, elma şekerlerini, ortaokul, lise günlerimi, ilk arkadaşlıklarımı, ilk partilerimi, yalanlarımı, hedeflerimi, hayalerimi, hayal kırıklıklarımı..

bugün itibariyle

23 Temmuz 2010 Cuma

ve sonunda.. :))

Meriç'in katkıları sayesinde resim yapmaya başladım.. Allahım bir an evvel akşam olsa da boyalarımı, tuvallerimi alıp evime gitsem. Sanatım geldi :))

Bu arada siz de resim yapmaya başlamak istiyorsanız Kağıt vs Suadiye şubesine gelin. Sadece resim değil, her türlü sanatsal atölyelerin yapıldığı ve malzemelerin satıldığı bir yer. Yıllardır elinize sürmediğiniz polimer killerle, boyalarla, kalemlerle, uhularla, aklınıza şu an gelmeyen bir sürü şeylerle yaratıcılığınız uyandırın.



20 Temmuz 2010 Salı

karahindibu

.. vee sonunda yıllardır niyetlendiğim ama bir türlü yaptıramadığım dövmemi yaptırdım. O kadar çok söylemiştim ki herkese ''dövme yaptırıcam'' diye artık kimsenin inancı kalmamıştı bana. Ve dün akşam bir deli cesareti ile gittik oturduk Sara ile masaya..

Kafamda hiç bir model yoktu. Yok ki benim öyle anlam yüklediğim sembollerim..

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Grace Jones Kadınsa diğerleri ne?? Diğerleri Kadınsa, bu ne??

Dün akşam Grace Jones konserine gittim. Gittim ama dönebildim mi emin değilim :) sanırım ruhum orda kaldı ve gelmek istemiyor.

Sahne şovundan bu kadar etkilendiğim başka sanatçı olmuş mudur emin değilim. Tamam yaptığı müzik için çıldırıp delirmiyorum, ya da ne bileyim onu dinlemezsem eksik kalırım da demiyorum ama sahne şovunu görmeseymişim hayatım eksik kalırmış artık onu çok iyi biliyorum..

Yaşam koçumun bana öğretmeye çalıştığı gibi (ki ben hala çok zorlanıyorum bu konuda), kadın ''kadın gibi şarkıcı''ydı. Şovları da, kostümleri de, seyirciye hitabeti de tam bir kadındı. Yürüyüşü, dansı, belini kıvırışı, bacaklarını kullanışı, hareketleri, ses tonu, cümleleri, esprileri çok cesurdu. Ama bu gösterdiği cesaret hiç mide bulandırıcı değildi, tam tersine inanılmaz etkileyiciydi.

Bülent Göncü'nün her zaman savunduğu gibi: kariyerinde başarılı olacaksan, feminen bir kadın olarak başarılı ol - masculen kadın olarak değil. İşte dün gece resmen bu cümlenin uygulamasını gördüm. Hem de 62 yaşında olduğu iddia edilen, saçlarını kazıtmış, vücudu kaslı bir kadından. 62 yaşında, şarkısını söylerken en az 15 dakika holilop çeviren, her şarkısında kostümünü ve şovunu değiştiren, bacaklarını çok iyi kullanan bir kadından..

Valla ne diyeyim.. muhteşem bir müzik ziyafetinin yanında ben almam gereken dersi aldım. Dün yatağıma yattığımda hala yapmam gerekenler listesini sayıyordum :) liste no 1: 2 haftadır aksattığın sporuna çabuk geri dön!.. :))

1 Temmuz 2010 Perşembe

bugün evlilik yıl dönümüm..

Bugün evlilik yıldönümümüz.. Bundan tam 4 sene önce şu saatlerde ne heyecanlıydım :) Sabah erkenden kalkmış, kuaföre gitmiştik. Annem, yengem, bahar, Aydan Teyzem ve Şükriye Teyzem.. Hepimizin yüzünde tebessümler, oturmuş aynanın önüne saçlarımızın yapılmasını bekliyorduk. Bahar her zaman ki gibi bağırıp duruyordu kuaföre :) yine saçları istediği gibi olmuyordu. Hayal gücü o kadar yüksek olunca yapılan hiç birşeyi beğenemiyor bir türlü. Tabi bir de bir hafta öncesinde trafik kazası geçirdiği için yüzündeki çizikler de canını sıkıyordu.